Stinken je kleren na het wassen? Dit is de oorzaak!

wm 1jpg

Terwijl het doen van huishoudelijke taken niet door iedereen wordt toegejuicht, is het wassen van kleding een noodzakelijke klus die regelmatig terugkomt.

Van het sorteren tot het ophangen en opbergen van schone kleding, het is onderdeel van de dagelijkse routine in elk huishouden.

De meeste mensen genieten van de heerlijke geur van pasgewassen kleding. Er is iets magisch aan het vasthouden van zachte handdoeken of het duiken in fris gewassen beddengoed.

was6

Soms kan het voorkomen dat deze frisheid verdwijnt. In plaats daarvan ruik je een onaangename geur, vergelijkbaar met een vochtige kelder of een natte hond. Dat is natuurlijk niet wat je verwacht na het draaien van de wasmachie.

was5

Schone kleding hoort schoon én fris te ruiken bij het uit de wasmachine komen, toch? Veel mensen ervaren echter ditzelfde probleem.

was4

De eerste reflex is vaak om een monteur te bellen voor onderhoud aan de wasmachine, maar helaas is dat vaak slechts een tijdelijke oplossing.

Na verloop van tijd komen de muffe geuren vaak terug. Maar wat veroorzaakt dit veel voorkomende probleem?

was3

De onaangename geur van je kleding kan verschillende oorzaken hebben en verrassend genoeg zijn het vaak onze eigen gewoonten tijdens het wassen die hieraan bijdragen.

was2

Door te wassen op te lage temperaturen ontstaan problemen zoals vetluis, ondanks de moderne wasmiddelen die effectief zijn bij 30 of 40 graden.

was1

Vetluis is geen insect, maar een vettige aanslag van huidschilfers, vetten en wasmiddelresten die bacteriën aantrekt en voor een muffe geur zorgt in de wasmachine.

Om vetluis te verwijderen en je machine fris te houden, is het aan te raden maandelijks een kookwas te draaien met oude handdoeken en eventueel een vaatwastablet voor extra reiniging.

was 1

Door af en toe te wisselen tussen vloeibaar wasmiddel en waspoeder kan het probleem voorkomen worden, zodat je wasgoed fris en schoon uit de machine komt.

was6

Op deze manier draagt het bij aan het behoud van een heerlijk frisse geur in je kleding en linnengoed, zonder muffe geuren in de wasmachine.

1. Met deze tips komt de was écht fris uit de wasmachine.
2. Dit mengsel zorgt voor die zeer muffe lucht!
3. Heel veel mensen schijnen dit dus niet te weten.
4. Een van de grote boosdoeners die dit veroorzaken
5. Het zijn onze eigen wasgewoontes die deze lucht veroorzaken.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven