Stel krijgt commentaar: ‘Mijn vriend is nu mijn vriendin’

kaijpg

Al vijf jaar vormen Kai en Rob een stel, maar hun relatie is verre van standaard. Het verhaal begon enkele jaren geleden, toen ze elkaar leerden kennen.


Toen Kai zich voor het eerst identificeerde, was dat als man, maar twee jaar later onthulde ze dat ze transgender is en nu leeft ze als trans vrouw.


Voor Rob betekende dit een grote verandering, vooral omdat hij voorheen altijd als heteroseksuele man bekend stond en drie kinderen heeft uit eerdere relaties.


Zijn vorige relatie, die 16 jaar duurde met de moeder van twee van zijn kinderen, eindigde voordat hij met Kai een koppel werd. Bovendien had hij alleen kort ervaring met een homoseksuele relatie.


In het begin moest Rob wennen aan de nieuwe dynamiek van hun relatie, iets waar hij mogelijk niet volledig op voorbereid was.


Rob steunt onvoorwaardelijk Kai in de uitdagingen die ze samen tegenkomen, ondanks zijn gevoelens voor haar.

“We worden vaak beoordeeld omdat mijn vriend is veranderd in mijn vriendin,” deelt Rob. Hun relatie blijft complex voor de buitenwereld.

Op sociale media krijgt het stel veel kritiek en transfoob commentaar. Vele mensen begrijpen hun relatie niet en uiten hun vooroordelen op een kwetsende manier.

“Als hij een man is, maakt dit dan een homoseksueel stel?” en “De samenleving is gedoemd” zijn enkele voorbeelden van de kwetsende opmerkingen die ze ontvangen.

In haar dagelijks leven voelt Kai niet alleen de online kritiek, maar ook de ongemakkelijke blikken van voorbijgangers. Deze blikken kunnen zo intens zijn dat mensen erdoor worden afgeleid.

De reacties op haar uiterlijk maken de reis die Kai aflegt nog uitdagender. In de afgelopen drie jaar heeft ze aanzienlijke stappen gezet in haar transitieproces.

Met hormoontherapie en cosmetische ingrepen zoals gezichtsverjonging en fillers, heeft Kai getracht haar uiterlijk meer in lijn te brengen met haar vrouwelijke identiteit. Deze veranderingen hebben haar zelfvertrouwen en welzijn positief beïnvloed.

In een recente “Love Don’t Judge” aflevering deelt Kai haar wens om de volgende stap in haar transitie te zetten door een consultatie voor een injecteerbare borstvergroting te overwegen.

Een belangrijke mijlpaal in haar leven is aangebroken. Gevoelens van zenuwen en opwinding strijden om voorrang, terwijl ze hoopt dat haar innerlijke zelf meer in overeenstemming kan komen met haar uiterlijk.

In elke stap van het proces biedt Rob Kai zijn volledige steun en ontdekt hij zelf ook nieuwe inzichten. Hun relatie heeft hem geholpen om zijn eigen opvattingen over liefde en relaties te herzien en te omarmen.

De kinderen spelen ook een belangrijke rol in hun leven, en Rob probeert hen te begeleiden bij het begrijpen van de veranderingen die zowel voor hem als voor Kai van betekenis zijn.

Ondanks uitdagingen en negatieve kritiek blijven Kai en Rob gefocust op hun liefde en verbondenheid met elkaar.


Ze hebben samen geleerd om elkaar te ondersteunen en sterker te worden, ongeacht externe druk. Hun verhaal illustreert de kracht van liefde en de moed om ondanks de vooroordelen van de wereld zichzelf te zijn.


1. Het koppel deelt wat ze ervaren en te horen krijgen.
2. Soms zijn de blikken zo intens dat mensen tegen lantaarnpalen aan lopen.
3. Velen geloven dat de samenleving ten onder gaat.
4. Het stel wordt geconfronteerd met verschrikkelijke opmerkingen!
5. Hun pad naar acceptatie is nog lang.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven