Always maakt maandverband ook voor alle mensen!

alwjpg

Er is aangekondigd door Procter & Gamble, het bedrijf achter Always-maandverband en Tampax-tampons, dat hun verpakkingen genderneutraal zullen worden.

Dit initiatief is gericht op het ondersteunen van transgenders en non-binaire personen door het verwijderen van het traditionele Venus-symbool van hun producten.

Hoewel de verpakking verandert, blijft het product zelf ongewijzigd volgens het bedrijf. Al 35 jaar lang is Procter & Gamble een grote speler in de menstruatiemarkt.

In een officiële verklaring benadrukt het bedrijf: “Always heeft altijd klaargestaan voor meisjes en vrouwen, en dat zullen we blijven doen. Tegelijkertijd staan we voor diversiteit en inclusiviteit.”

Het bedrijf reageert op de toenemende vraag naar menstruatieproducten die passend zijn voor alle mensen die menstrueren, inclusief transgenders en non-binaire individuen.

In sommige gevallen blijven groepen menstrueren vanwege hun baarmoeder, ongeacht hun genderidentiteit, zoals aangegeven door Steph deNormand, een Amerikaanse voorvechter van transgenderrechten.

Trans- en non-binaire personen die menstrueren voelen vaak ongemak met vrouwelijke symbolen op menstruatieproducten, zoals zij uitlegt in een interview met NBC.

“Trans- en niet-binaire mensen worden vaak verkeerd begrepen. Een gebaar zoals dit kan bijdragen aan een breder beeld en het wegnemen van stigma voor iedereen die deze producten gebruikt.”

De aankondiging van Always heeft verschillende reacties op sociale media teweeggebracht, met zowel voorstanders van de inclusiviteitsstap als tegenstanders van de vermeende overbodigheid van de verandering.

De specifieke datum waarop het Venus-symbool van de verpakkingen zal verdwijnen, is nog niet bekendgemaakt.

1. Het bedrijf staat voor diversiteit en inclusiviteit.
2. Volgens het bedrijf is er een groeiende vraag…
3. De aankondiging zorgt voor gemengde reacties.
4. Vandaag de dag is echt alles mogelijk!
5. Dit gaat er veranderen aan de producten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven