Laatste nieuws: AVROTROS meldt twee nieuwe updates over Joost Klein!

joojpg

Er wordt door AVROTROS bevestigd dat Joost Klein niet tegelijk met de rest van het Nederlandse team zal terugkeren naar Nederland vanuit Malmö.

Er zijn geen plannen voor persmomenten in Malmö of bij aankomst op Schiphol in het geval van Joost Klein. Een woordvoerder van de omroep heeft laten weten dat het nog onduidelijk is wanneer Klein wel naar Nederland zal terugkeren.

Na een incident met een cameravrouw van het festival is de deelname van Klein aan het Eurovisie Songfestival onverwacht stopgezet.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

AVROTROS heeft gemeld dat Klein “een beweging richting de camera maakte die als bedreigend werd beschouwd”, wat resulteerde in een politieonderzoek en zijn diskwalificatie door de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het festival.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De Zweedse politie heeft laten weten dat het onderzoek is afgerond en dat het dossier binnenkort wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie, dat zal besluiten over eventuele verdere stappen.

Ondertussen wordt aangegeven dat Klein vrij is om Zweden te verlaten en zijn bewegingsvrijheid niet wordt beperkt, aldus een woordvoerder. Dit kan enige weken duren.

Zowel NPO als AVROTROS hebben officieel bezwaar aangetekend tegen de diskwalificatie van Klein. Tot nu toe heeft de zanger zelf nog geen inhoudelijke reactie gegeven op de gebeurtenissen.

Tijdens de finale plaatste hij kort een video op Instagram met rennende honden op het nummer “Who Let The Dogs Out” en postte zondag een blauw hartje op de pagina Eurovision 24.

Ik ben toch wel erg benieuwd naar de achterliggende redenen…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven