Banken verdienen veel aan geldopnames: Dit ga je elke keer betalen!

pa 1jpg

Er is een opvallende trend zichtbaar in 2024: steeds minder mensen betalen contant of halen geld uit de automaat.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Het betalen met pinpassen of smartphones is momenteel populairder. Wat veel mensen niet beseffen, is dat banken flink verdienen aan geldopnames.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland blijkt dat slechts 20 procent van alle betalingen nog contant gebeurt. De overige 80 procent verloopt digitaal.

Ook banken merken dit verschil. Het is mogelijk dat je hebt opgemerkt dat banken kosten in rekening brengen voor het storten van contant geld. Voorheen was geld opnemen kosteloos, maar dat is nu veranderd.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Verschillende banken hanteren diverse regels. Bijvoorbeeld, bij ABN AMRO is het mogelijk om tot 17.500 euro per jaar kosteloos op te nemen. Na dit bedrag geldt een tarief van vijf euro per opname plus 0,5 procent van het opnamebedrag.

Belgische Eddy neemt afscheid van zijn vrouw: Bankmedewerkers nemen hem te grazen!

Indien je bij Rabobank wilt opnemen, kan dit kosteloos bij een geldautomaat; elders bedragen de kosten 0,75 cent per transactie. Bij ING betalen klanten van het Oranjepakket niets voor contante opnames, maar sommige kortingspakketten hebben een toeslag van 0,80 eurocent per opname.


SNS Bank, ASN Bank en Regiobank brengen momenteel geen kosten in rekening voor geldopnames. Toch bestaat de mogelijkheid dat dit kan veranderen.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Banken herzien regelmatig hun beleid, dus het is verstandig om op de hoogte te blijven van de voorwaarden die van toepassing zijn bij jouw bank.

1. De banken hebben elk hun eigen regels.
2. Dit zijn de kosten voor een geldopname:
3. Momenteel brengen deze banken geen kosten in rekening voor geldopnames…
4. Bij deze bank is een gratis opname alleen mogelijk bij een geldmaat.
5. De kosten voor transacties kunnen hoog oplopen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven