Hoe vaak moet je je beha wassen? Het antwoord zal je verrassen!

bhjpg

Heb jij er ooit over nagedacht hoe vaak je je beha’s wast? Draag je elke dag een andere beha of geef je er de voorkeur aan om dezelfde beha een langere periode te dragen?

Op social media is er recentelijk een discussie ontstaan over dit onderwerp, nadat een video van een Britse vrouw vragen opriep over hoe zelden haar vriendin haar beha waste.

Dit gesprek heeft een interessant licht geworpen op onze gewoonten met betrekking tot het wassen van beha’s. Hoewel velen dagelijks hun ondergoed wassen, verschilt de frequentie waarop beha’s gewassen worden aanzienlijk.

Er zijn vrouwen die na elk gebruik hun beha’s in de was gooien, terwijl anderen ervoor kiezen om ze slechts eenmaal per maand te wassen.

De discussie kreeg meer aandacht op TikTok nadat de Britse Desyr onthulde dat haar vriendin haar beha maar één keer per jaar waste, wat resulteerde in duizenden views en talloze reacties. Desyr is nu benieuwd naar de meningen van andere vrouwen.

Terwijl sommige vrouwen hun beha’s wekelijks wassen, laten anderen meer tijd tussen wasbeurten verstrijken, soms zelfs tot een maand.

Als het warmer wordt of na het sporten, kiezen sommige vrouwen ervoor om hun beha vaker schoon te maken. Wat is de juiste aanpak?

Deskundigen raden aan om uw beddengoed minstens één keer per week te wassen om allergenen te verminderen, maar hoe zit het met beha’s die gemiddeld twaalf uur per dag worden gedragen?

Vanessa de Vusyt, een PR-manager bij Belgische lingerie merken, legt uit dat de algemene aanbeveling is om beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen te wassen.

“Het is niet hygiënisch om te lang te wachten, omdat beha’s zweet onder de oksels direct opnemen,” zegt ze. De frequentie van wassen hangt ook af van de mate van transpiratie, vooral in de zomer.

Vanessa merkt op dat veel vrouwen denken dat hun beha’s sneller slijten als ze vaak worden gewassen, maar dit hangt sterk af van het aantal beha’s dat ze hebben en de wasmethoden die ze gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat beha’s een lange levensduur hebben, is het belangrijk om een goede voorraad beha’s te hebben en het juiste wasprogramma te gebruiken, zoals het fijnwasprogramma op 30 graden.

Het advies is om beha’s na het wassen open en plat op te bergen, dit komt de levensduur van de beha’s ten goede.

De frequentie van het wassen van beha’s hangt af van persoonlijke gewoonten en het activiteitenniveau.

Regelmatig wassen is gunstig voor zowel de hygiëne als de duurzaamheid van beha’s, en het helpt ook bij het verminderen van allergenen.

Bij twijfel over het wassen van beha’s, onthoud het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”

Het onderwerp zorgt online voor discussies!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven