Veel filmpjes van teleurgestelde mensen in Keukenhof op TikTok.

WhatsApp Image 2024 05 10 at 153120 1jpg

Er zijn onlangs op diverse sociale mediaplatforms filmpjes gedeeld door bezoekers van Keukenhof in Lisse, die niet helemaal tevreden waren over hun uitstapje.

Ze deelden beelden van verwelkte bloemenvelden en uitgebloeide planten met bijschriften als “Naar de Keukenhof en het meeste is al dood”.

Velen van hen deelden hun teleurstelling over wat eigenlijk een vrolijk en kleurrijk dagje uit had moeten zijn.

Op sociale media zoals TikTok delen mensen hun ervaringen, met opmerkingen als “Was toch geen succes” en adviezen zoals “Pro tip: ga niet naar Keukenhof in mei.”

De reacties variëren van spijt over de uitgegeven kosten tot grappige opmerkingen over de staat van de bloemen, zoals “Kerkenhof”.

In conflict met kritiek, bezoeken sommigen de weersomstandigheden of suggereren een gunstiger tijdstip in april voor de maximale bloei-ervaring.

Reactief op het voorval, heeft Keukenhof gesproken met Omroep West waarbij een vertegenwoordiger verklaart dat de bloei sterk afhankelijk is van weersomstandigheden.

Dit bericht wordt ook gecommuniceerd aan bezoekers via hun officiële website waar updates in een ‘bloeibericht’ de stand van zaken betreft de bloemen weergeven.

Recente aankondigingen melden dat door het warme weer en overvloedige regenval van de voorbije weken, er minder bloemen tot bloei zijn gekomen.


Ondanks het uitbloeien van het park zijn er nog steeds laat bloeiende soorten te bewonderen volgens de woordvoerder, terwijl andere perken al zijn uitgebloeid of gesnoeid.


De tuinmannen werken continu aan het onderhoud van het park en beplanten indien nodig nieuwe bloemen, waaronder in het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau paviljoen dat nog steeds in bloei staat.


Tijdens de laatste week van het seizoen, dat eindigt op Moederdag, zijn er nog steeds mogelijkheden om te genieten van de laatste bloemenpracht.


Of bezoekers direct bij Keukenhof hun bezorgdheid hebben geuit, is niet duidelijk, maar het park benadrukt hun inspanningen om bezoekers goed te informeren over de te verwachten bloei.

@crunchiedonut Pro tip: dont go to Keukenhof in May 👍
#keukenhof
#holland
♬ original sound – Jilly Isabella

De beelden die online zijn verschenen zijn niet heel fraai!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven