Groot witbrood terugroepactie gestart na vreemde ontdekking!

bakkerij 1jpg

Recent is bekend geworden dat een vooraanstaande Japanse bakkerij, Pasco Shikishima Corporation, besloten heeft om circa 104.000 zakken van hun gesneden witbrood terug te roepen.

Deze actie volgt op de ontdekking van sporen van een zwarte rat in minimaal twee broden, volgens BBC News.

Het brood van Pasco is een populair product in veel Japanse huishoudens en behoort tot de best verkopende broodmerken in het land.

Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven hoe de verontreiniging heeft kunnen plaatsvinden, heeft het wel aangekondigd dat ze hun kwaliteitscontroles aanzienlijk zullen verbeteren om herhaling te voorkomen.

“We zetten ons in om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dit incident niet meer zal voorkomen,” verklaarde Pasco.

Op dit moment zijn er geen verdere meldingen

Er is momenteel een stijging van ziektegevallen als gevolg van het geconsumeerde brood, maar hopelijk blijft dat zo.


Het betreffende brood wordt ook naar internationale markten zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore geëxporteerd. Het is nog onbekend of de terugroepactie ook invloed zal hebben op deze gebieden.


Deze terugroepactie is opmerkelijk in een land waar voedselveiligheid doorgaans van hoog niveau is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn.


De recente incidenten, zoals honderden studenten in de prefectuur Miyagi die ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, wijzen echter op een groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.


1. Bah, je zal dit maar eten
2. Je zal hier maar ziek van worden zeg
3. Ik kijk anders tegen witbrood aan nu
4. Dat dit zomaar kan gebeuren zeg
5. Bizar dit, zou niet mogen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven