Bijna iedereen doet het verkeerd: Zo vries je brood het beste in!

brojpg

Men kan genieten van versgebakken brood op een andere manier door de versheid en knapperigheid te behouden.

Als er te veel brood is gekocht, hoeft het niet weggegooid te worden – in plaats daarvan kan men het invriezen als een goede optie.

De beslissing om het hele brood in te vriezen of in plakjes te snijden, is afhankelijk van de behoeften van elk individu. Hoewel plakjes handiger zijn voor individuele porties, behoudt een heel brood beter zijn vochtigheid. Het is belangrijk om te onthouden dat hoe verser het brood is wanneer het wordt ingevroren, hoe beter de smaak na het ontdooien zal zijn.

Voor een langere houdbaarheid in de vriezer is het essentieel om het brood luchtdicht te verpakken om vriesbrand en uitdroging te voorkomen.

Om dit te bereiken, zijn diepvrieszakjes of plastic zakken ideaal; zorg ervoor dat je de lucht eruit drukt voordat je ze sluit. Alternatief kunnen glazen of roestvrijstalen containers ook worden gebruikt.

Voor wie om het milieu geeft, zijn bijenwasdoeken of stoffen zakken een goede optie.

“Papieren zakken zijn minder geschikt voor het langdurig bewaren van brood, omdat ze het brood slechts kort goed houden. Voor het bewaren van brood in de vriezer geldt het volgende:

  • Heel brood: 4-6 maanden
  • Brood in plakjes: 1-3 maanden
  • Kleinere broodjes: 2-4 maanden

Zorg ervoor dat je de invriesdatum op het brood noteert, zodat je weet tot wanneer het goed blijft en op tijd opgegeten kan worden.

Om brood te ontdooien is geduld van belang. Laat het brood geleidelijk ontdooien op een rooster bij kamertemperatuur, bij voorkeur een nacht lang.

Een katoenen zak of theedoek kan overtollig vocht absorberen, maar dit is niet altijd nodig. Het gebruik van papieren zakken moet worden vermeden, omdat deze aan het brood kunnen kleven.

“Een handige tip: plakjes brood kunnen direct in de broodrooster worden gedaan voor een snel ontdooiproces. Een andere optie is ontdooien in de magnetron.

Na het ontdooien kun je je brood kort opwarmen in de oven om het weer lekker knapperig te maken. Zo geniet je weer van versgebakken smaak.

1. De kans is heel groot dat jij het ook fout doet!
2. We doen het dus allemaal verkeerd!
3. Grote kans dat jij het ook al je hele leven fout doet
4. Klinkt heel logisch maar nooit aan gedacht!
5. Op deze manier blijft de kwaliteit van het brood perfect!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven