Waarom chips niet zo lekker meer zijn: ‘Jammer dat ze dit niet eerlijk hebben gezegd’
Vele individuen ervaren momenteel een subtiele verandering in de smaak van chips, waaronder populaire varianten zoals Hamka’s, Doritos en Pombears.
Maar waar komt dit vandaan? De Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, onthult het antwoord in een TikTok-video.
“Ik heb ontdekt wat er precies aan de hand is met de chips,” opent Eke Bosman, alias de Snackspert.
In zijn video verklaart hij waarom de smaak van veel chips volgens hem is veranderd. De schuldige? De verminderde hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig toevoegen aan hun chips.
Bosman verwijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s, waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben drastisch de hoeveelheid zout in hun producten verminderd.
Recentelijk hebben we reeds uitgelegd waarom het lastig is om te stoppen na een paar chipjes. Wellicht heb je waargenomen dat de chips minder zoutig smaken, en dat is correct.
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.