Consumentenbond waarschuwt: Bij deze supermarkt staan vaak fouten op de bon!

kassajpg

Let goed op tijdens het betalen van je boodschappen bij Albert Heijn, er kunnen fouten op de bon voorkomen.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Albert Heijn hanteert regelmatig onjuiste prijzen op de kassabon, waardoor je mogelijk te veel betaalt voor je producten.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

De prijzen op de bon komen vaak niet overeen met de schapprijzen.

Ook supermarkten zoals Jumbo en Plus hebben last van dergelijke fouten, niet alleen Albert Heijn.

Deze fouten ontstaan voornamelijk doordat acties en aanbiedingen nog niet zijn verwerkt in het kassasysteem, ondanks dat ze wel op de schappen vermeld staan.

Soms komt het ook voor dat de prijs die wordt gescand niet overeenkomt met de schapprijs.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat bij Albert Heijn de prijs van 1 op de 4 artikelen niet klopte, terwijl dit bij Jumbo gold voor 1 op de 5 artikelen.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Vooral bij 6-packs bier en pakken koffie worden vaak foutieve prijzen gerekend, wat problemen kan opleveren voor klanten die gebruik maken van zelfscankassa’s en de bon nodig hebben om de poortjes te openen.

Als de poortjes eenmaal zijn geopend, belandt de bon vaak direct in de prullenbak, waardoor eventuele fouten mogelijk over het hoofd worden gezien.

Supermarkten kunnen hierdoor profiteren, aangezien klanten die fouten niet opmerken ook niet om restitutie zullen vragen, wat uiteindelijk kan leiden tot aanzienlijke financiële voordelen voor de supermarktketen.

Ondanks dit probleem, nemen niet alle klanten die te maken hebben met onjuiste prijzen de moeite om achteraf naar de klantenservice te gaan en hun geld terug te eisen.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

De Consumentenbond heeft geprobeerd om van Albert Heijn meer informatie te verkrijgen over een kwestie, maar dit is niet gelukt. Hierdoor blijft de werkelijke impact voor bepaalde klanten onbekend.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Er is echter een nieuwe regeling geïmplementeerd bij Albert Heijn om eventuele fouten op de kassabon recht te zetten. Indien je een fout ontdekt, kan je met de bon naar de servicebalie gaan.


Door het stoppen van de verkoop van sigaretten bij de balie is het daar gelukkig rustiger geworden. Laat een fout op de bon zien en je krijgt het desbetreffende item eenmalig gratis mee.


Indien je meerdere stuks van hetzelfde artikel hebt gekocht, zullen zij het prijsverschil voor de rest terugbetalen. Alcohol, geneesmiddelen en zuigelingenvoeding vormen hierop de uitzondering; voor deze producten ontvang je netjes het prijsverschil terug.


Het is dus slim om altijd nauwkeurig je kassabon te controleren, vooral als je winkelt bij Albert Heijn. Door alert te zijn en eventuele fouten direct te melden, kan je overbodige kosten voorkomen voor je aankopen.

Er zijn manieren om geld te besparen en ervoor te zorgen dat je krijgt wat je verdient.

Blijf alert en waardeer wat je betaalt. Controleer je kassabon, geef fouten door en maak gebruik van vergoedingsmogelijkheden. Door dit te doen, help je mee aan een eerlijkere supermarktbeleving voor iedereen.

1. Het is slim om bij deze supermarkt altijd de bon te controleren!
2. De prijzen op de bon kloppen vaak niet met de schapprijzen.
3. Als je een fout op de bon ziet, doe dan dit.
4. Als er een onjuist bedrag op de bon staat, heb je recht op dit.
5. Handig om te weten als je hier je boodschappen doet!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven