Nieuwe feiten over penalty: Hoe kon dit gebeuren?

ssjpg

Er speelde zich gisteren een opmerkelijke gebeurtenis af tijdens het EK voetbal, waarbij Oranje op een ongebruikelijke manier werd uitgeschakeld. Het leek er lange tijd op dat het duel zou eindigen in een gelijkspel van 1-1 en dat er een verlenging zou plaatsvinden, tot het moment dat Ollie Watkins de droom van het Nederlandse team ruw verstoord.

De aandacht is echter vooral gericht op ‘de strafschop’ na het laatste fluitsignaal. De scheidsrechter, al bekritiseerd vanwege eerdere betrokkenheid bij een omkoopschandaal, wees een twijfelachtige strafschop toe aan de Engelsen die uiteindelijk het beslissende doelpunt opleverde.

Op social media circuleren video’s waarop te zien is dat Bukayo Saka vóór het contact tussen Denzel Dumfries en Harry Kane hands maakt.

Echter, deze gebeurtenis werd volledig genegeerd door de VAR en niet beoordeeld. Bovendien verliet Kane eerst het speelveld voordat Dumfries hem raakte, wat de situatie nog complexer maakt.

De reacties uit de voetbalwereld zijn vol ongeloof. Voormalig scheidsrechter Manuel Gräfe spreekt op X over ‘een zware klap voor alle eerlijke scheidsrechters’ en insinueert dat Zwayer partijdigheid heeft getoond.


Een bepaalde beslissing heeft voor opwinding gezorgd in Engeland. Gary Neville, een voormalige topvoetballer, noemt het een ‘disgrace’, en zelfs de Engelse fans begrijpen niet waarom er een penalty werd toegekend.

Tijdens de persconferentie uitte bondscoach Ronald Koeman zijn frustratie en zei dat het voetbal ‘kapot gaat door dit soort beslissingen’.


Virgil van Dijk was ook boos, maar koos ervoor om voorzichtig te reageren om verdere problemen te voorkomen.


Naast de omstreden strafschop waren er nog twee andere twijfelachtige beslissingen voorafgaand aan de winnende goal van Watkins. Eerst kreeg Engeland een doeltrap terwijl Nederland eigenlijk recht had op een corner.


Direct nadat de scheidsrechter floot voor een vermeende overtreding van Cody Gakpo, scoorden de Engelsen.


In korte tijd leidden twee foute beslissingen, een onopgemerkte handsbal en een ten onrechte toegekende strafschop tot de nederlaag van Nederland. De vraag die blijft hangen is: hoe heeft dit kunnen gebeuren?

1. De voetbalwereld spreekt zich steeds meer uit.
2. Ook in Engeland heerst verwarring en begrip ontbreekt…
3. Grote vraagtekens bij deze details!
4. Dit maakt de beslissing nog mysterieuzer..
5. Dit is allemaal te absurd voor woorden!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven