Efteling verandert veel vanaf juni: Eten wordt duurder!

eftejpg

Efteling blijft een populair park voor een dagje uit, ongeacht de leeftijd van de bezoekers. Helaas zijn de toegangsprijzen de laatste jaren aanzienlijk gestegen, wat het voor gezinnen met een beperkt budget moeilijk maakt om te bezoeken.

De entreeprijzen van het park in Kaatsheuvel variëren nu tussen de 38 en 51 euro, waarbij bezoekers ook parkeerkosten moeten betalen.

Na lang wachten in de rij voor attracties, is het onvermijdelijk dat bezoekers honger krijgen. Gelukkig zijn er tal van eetgelegenheden beschikbaar.

Bij een dagje uit betaalt men vaak meer voor eten en drinken. De prijzen in de Efteling waren al hoog, maar volgens de website Looopings zullen deze nog verder stijgen.

Voorheen kostte een flesje ice tea 3,90 euro, maar dit wordt nu 4,30 euro. Een klein blikje cola, fanta of cassis dat eerst 3,70 euro was, kost nu 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro kosten. Opvallend genoeg zijn deze items zelfs goedkoper in Disneyland Parijs.


Er zijn meldingen gemaakt van verschillende prijsstijgingen, waaronder een stijging van 50 eurocent voor een patatje speciaal, waardoor de prijs oploopt naar 4,40 euro.


De prijs voor een broodje Unox is verhoogd naar 5,50 euro, wat een euro duurder is dan voorheen.


Naast de consumptieprijzen stijgen ook de abonnementsprijzen. Voorheen kostte een jaarkaart 215 euro, maar dit jaar is de prijs verhoogd naar 250 euro. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar: Classic (225 euro per jaar), Plus (275 euro per jaar) en Premium (390 euro per jaar).


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De prijsverhogingen hebben kritiek van bezoekers uitgelokt. Deel je mening op Facebook om anderen op de hoogte te brengen van de veranderingen en hen niet voor verrassingen te laten komen.


1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven