Bezoeker vraagt om minder lawaai van kinderen in de Efteling

eff 1jpg

Een bezoeker van de Efteling heeft veel reacties gekregen op een video waarin ze haar bezorgdheid uit over schooluitjes.

RedNes, die actief is op TikTok, deelde haar ervaringen na een bezoek aan het attractiepark, waar ze geconfronteerd werd met een grote groep lawaaierige schoolkinderen.

“Mijn verzoek aan de Efteling is,” begint ze haar betoog, opgenomen vanuit een Gondoletta-bootje, “om enkele dagen per jaar het park exclusief open te stellen voor schoolreisjes.”

Ze legt uit: “Als normale bezoeker heb ik veel last van de drukte veroorzaakt door schoolreisjes. De constante drukte en het geschreeuw maken het onmogelijk om te genieten.”

RedNes deelde dat ze hoorde van een medewerkster dat er maar liefst vijfduizend extra kinderen in het park waren, boven op de reguliere bezoekers.

“Voor normale bezoekers die gewoon willen genieten met hun kinderen, is dit niet meer mogelijk,” voegt ze toe. Daarom pleit ze voor speciale dagen waarop alleen schoolreisjes zijn toegestaan.


“Er zijn heel wat schreeuwende en krijsende kinderen om je heen, waardoor normale bezoekers er niet onder lijden. De wachtrijen zijn zo lang, het is buitensporig.”


De video heeft in korte tijd al meer dan 250.000 views behaald. Momenteel biedt de Efteling extra korting op schoolreizen, met een prijsverlaging van €51,- naar slechts €22,- per persoon.

1. De video van de dame is viraal gegaan op TikTok!
2. Een bezoeker heeft helemaal genoeg van kinderen.
3. Volgens haar zijn normale bezoekers de pineut…
4. Hoe moet je eigenlijk reageren op deze video haha!
5. De vrouw is helemaal klaar met schoolreisjes!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven