Nederlanders zijn boos: Efteling stopt met attractie vanwege veranderingen in het klimaat!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 113833jpg

In de Efteling bezoeken jaarlijks miljoenen mensen van alle leeftijden het park om te genieten van een betoverende wereld vol attracties en avonturen, waaronder de historische stoomtrein.

Desondanks heeft de Efteling besloten om afscheid te nemen van deze trein, een icoon van het park, vanwege duurzaamheidsredenen in verband met klimaatverandering.

Dit besluit heeft voor ophef gezorgd onder de bezoekers en brengt de discussie over de toekomst van tradities in moderne pretparken naar voren.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

De stoomtrein was vanaf de oprichting een vast onderdeel van de Efteling-ervaring, geliefd om de rustgevende rit en nostalgische verbinding met het verleden.

De karakteristieke geluiden en nostalgische rookpluimen van de trein hebben een speciale plek veroverd in de harten van velen.

Er wordt door veel fans van het park opgemerkt dat het verdwijnen van de trein wordt beschouwd als het einde van een tijdperk en een verlies voor de authentieke beleving.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Volgens de directie van de Efteling is de beslissing om de stoomtrein te schrappen een stap in hun milieubewuste strategie voor duurzaamheid.

De woordvoerder van het park benadrukt: “Met het verwijderen van de stoomtrein zetten wij een stap richting een duurzamere wereld.”

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Het park is van plan om te investeren in nieuwe attracties die milieuvoordeliger zijn en minder impact hebben op het milieu.


“Er wordt weerstand opgeroepen bij bezoekers die de maatregel als te drastisch ervaren, hoewel het doel lovenswaardig is,” zo wordt gesteld.

Sandra woedend op beleid Efteling: ‘Dat is toch niet gastvrij voor mensen met een beperking’

Een bredere vraag wordt aangekaart over de omgang met traditionele elementen binnen de entertainment- en toerismesector in het tijdperk van ecologisch bewustzijn.


Is het mogelijk dat nostalgie en moderne duurzaamheid samengaan zonder elkaar uit te sluiten? Het vinden van een juiste balans tussen het behoud van cultureel erfgoed en de verantwoordelijkheid voor onze planeet is een uitdaging.


Deze kwestie benadrukt het groeiende belang van klimaatbewust gedrag, zelfs binnen de vrijetijdsindustrie, en roept vragen op over de kosten van dergelijke aanpassingen.


Het populaire pretpark is wederom in opspraak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven