Efteling weer onder vuur vanwege deze pop: ‘Hoe slecht en verschrikkelijk’

popjpg

Opnieuw staat de Efteling in de spotlights vanwege een bezorgde bezoekster die aanstoot neemt aan een van de karikaturen in het park.


Voorheen werd de attractie Monsieur Cannibale weggehaald vanwege protesten van bezoekers over dit specifieke karakter.


Opinies over dergelijke kwesties zijn vaak verdeeld, vergelijkbaar met discussies rondom Zwarte Piet en Sinterklaas.


Monsieur Cannibale stond bekend om de draaiende kookpotten waarin bezoekers zaten, terwijl ze ronddraaiden rond een grote man met een pollepel door zijn neus en schaarse kledij.


In 2020 tekenden meer dan 1500 mensen een petitie om de attractie te laten verwijderen. Inmiddels is Monsieur Cannibale vervangen door een ander attractie.In het attractiepark is momenteel ophef ontstaan over een pop die in het verleden werd verkocht. Een Nederlandse vrouw die karikaturen verzamelt voor educatieve doeleinden heeft deze omstreden pop weten te bemachtigen met behulp van donaties.


Volgens de vrouw stelt de pop een Chinese man voor en ze zegt hierover: “Oh my god, kijk hoe erg en vreselijk deze pop is. Kijk die letters, die outfit, die oren, de ogen en de tand.”


De vrouw ontvangt zowel steun als kritiek van mensen die geen probleem zien met de pop in kwestie.


De discussie rondom deze kwestie toont opnieuw aan hoe verdeeld men kan zijn over culturele representatie.

1. Het moet niet gekker worden
2. Het wordt steeds gekker
3. Wat een land leven we in
4. Dit slaat helemaal nergens op
5. Niet normaal dit

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven