Efteling nogmaals bekritiseerd vanwege pop in attractie

WhatsApp Image 2024 05 17 at 103233jpg

Er is opnieuw kritiek op de Efteling vanwege een pop die in het park te zien is, afkomstig van een bezoekster die er moeite mee heeft.


Eerder leidde dezelfde kwestie tot het verwijderen van de attractie Monsieur Cannibale vanwege bezwaren van bezoekers.


De standpunten over dit soort kwesties veroorzaken vaak verdeeldheid, vergelijkbaar met de debatten rond Zwarte Piet en Sinterklaas.


Monsieur Cannibale bestond uit meerdere kookpotten waar bezoekers in rondgedraaid werden naast een grote gekleurde man met een pollepel door zijn neus, gekleed in minimale kleding.


In 2020 werd een petitie ondertekend door meer dan 1500 personen die opriepen om de attractie te verwijderen. Inmiddels is Monsieur Cannibale vervangen door een andere attractie.


In het attractiepark wordt momenteel gediscussieerd over een pop die lang geleden verkocht werd. Een Nederlandse vrouw heeft deze pop via donaties kunnen bemachtigen voor educatieve doeleinden. Zij verzamelt karikaturen die kritiek ontvangen.


Er wordt beweerd dat de pop een Chinese man voorstelt. De vrouw legt uit: “Oh my god, kijk hoe erg en vreselijk deze pop is. Kijk die letters, die outfit, die oren, de ogen en de tand.”


De vrouw ontvangt zowel steun als kritiek van mensen die geen kwaad zien in de desbetreffende pop.


De controverse benadrukt opnieuw hoe gevoelig en verdeeld meningen over culturele representatie kunnen zijn.

Dame laat even weten waarom ze niet blij is met deze karikatuur!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven