Efteling maakt vanaf juni grote veranderingen: Meer betalen voor eten en drinken!

eftejpg

Voor mensen van alle leeftijden blijft de Efteling een geliefde bestemming voor een uitje. Helaas zijn de entreeprijzen de laatste tijd aanzienlijk gestegen, waardoor gezinnen met een beperkt budget zich hier wellicht geen uitje meer kunnen permitteren.

De toegangsprijzen van het park in Kaatsheuvel variëren momenteel tussen de 38 en 51 euro. Bovendien dienen bezoekers ook parkeerkosten te betalen.

Na het wachten in de rij voor attracties, is de kans groot dat je honger krijgt en gelukkig zijn er verschillende eetgelegenheden beschikbaar.

Bij uitstapjes betaal je vaak wat extra voor eten en drinken. De prijzen in de Efteling waren al aan de hoge kant, maar volgens de website Looopings worden ze nu nog verder verhoogd.

Voorbij zijn de dagen dat een flesje ice tea 3,90 euro kostte, want nu wordt het 4,30 euro. Voor een klein blikje cola, fanta of cassis betaalde je eerst 3,70 euro en dat bedrag is nu verhoogd naar 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal binnenkort 3,70 euro kosten, wat opvallend is gezien de prijzen in Disneyland Parijs.


Ook zijn er meldingen van prijsverhogingen bij Loopings. Zo is de prijs van een patatje speciaal met 50 eurocent gestegen naar 4,40 euro.


De prijs van een broodje Unox is ook gestegen naar 5,50 euro, wat een euro duurder is dan voorheen.


Naast voedselprijzen zijn ook abonnementsprijzen gestegen. Vorig jaar kostte een jaarkaart 215 euro, maar in januari werd dit verhoogd naar 250 euro. Nu zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar vanaf 11 juni:


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

Deze flinke stijgingen hebben tot veel kritiek geleid onder bezoekers. Deel jouw standpunt op Facebook en informeer anderen over deze wijzigingen om verrassingen te voorkomen.


1. Bizar zeg
2. Het moet niet gekker worden
3. Het wordt steeds gekker
4. Ga jij nog naar de Efteling nu je dit weet?
5. Wat een absurde prijs!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven