Waarom je eieren beter niet in de koelkastdeur kunt bewaren

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Is de ingebouwde eierhouder in de deur van je koelkast altijd jouw keuze geweest om eieren te bewaren?

Vaak wordt deze aanname gemaakt. Toch is het geen ideale locatie om de versheid van eieren te behouden.

Door het regelmatig openen van de koelkastdeur ontstaan temperatuurschommelingen die de kwaliteit van eieren kunnen beïnvloeden.

Deskundige Vlatka Lake van Space Station bevestigt dat de voortdurende temperatuurveranderingen de houdbaarheid van eieren sterk kunnen verminderen. Gelukkig is er een simpele oplossing voor deze kwestie.

Plaats eieren in hun originele verpakking achterin de koelkast op de plek waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

In plaats van de eieren meteen in de koelkast te leggen na het boodschappen doen, is er een methode die ervoor zorgt dat je eieren minder blootgesteld worden aan temperatuurvariaties. Dit leidt tot een langere houdbaarheid en minder risico op bacteriegroei.

Hoewel je niet direct kunt zien hoeveel eieren er nog zijn wanneer je ze op deze manier bewaart, is dit nadeel verwaarloosbaar in vergelijking met het voordeel van een stabielere bewaartemperatuur.

Dus de volgende keer dat je automatisch je eieren in de koelkast zou leggen na het winkelen, herinner jezelf dan aan deze tips.

Een kleine wijziging in de manier waarop je je eieren opbergt, kan een grote impact hebben op de kwaliteit van je ontbijt. Neem deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


Ik heb ze er direct uitgehaald!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven