Engelsen hebben Ronald Koeman nog steeds niet vergeven: ‘Die avond staat in hun geheugen gegrift’

rk 1jpg

Voor Engelsen roept Nederland – Engeland, de halve finale van het EK op woensdag, herinneringen op aan Ronald Koeman. Velen van hen koesteren nog steeds een sterke antipathie tegen de bondscoach van Oranje.

Meer dan dertig jaar geleden, in oktober 1993, veroorzaakte Ronald Koeman veel opschudding in Engeland.

In die tijd was de huidige bondscoach van Oranje aanvoerder van het Nederlands elftal en speelde hij een cruciale rol in de wedstrijd waarmee Nederland zich kwalificeerde voor het WK in de Verenigde Staten.

Bij een gelijke stand maakte Koeman een overtreding, wat resulteerde in slechts een gele kaart in plaats van een rode kaart en een toegekende strafschop tegen het Nederlandse team.

Dit deed de Engelsen koken van woede, vooral toen Koeman later in de wedstrijd een vrije trap mocht nemen en raak schoot.

In eerste instantie was de vrije trap bedoeld voor Dennis Bergkamp, maar het is onduidelijk waarom Koeman deze kans nam. Uiteindelijk heeft Nederland zich gekwalificeerd voor het WK, terwijl Engeland niet doorging.

De beslissing van Koeman zorgde voor veel ophef bij de Engelse bondscoach Graham Taylor, die zijn bekende uitspraak “Do I not like that” deed, wat nog steeds wordt aangehaald in Engelse sportprogramma’s.

Bij de naderende wedstrijd tussen Nederland en Engeland worden deze pijnlijke momenten opnieuw opgerakeld door de Engelse supporters. Een getuige uit 1993 deelt: “Do I not like that!” op X.

“Woensdag is het dus Engeland tegen Nederland en er is geschiedenis met hen, vooral met Ronald Koeman. Ik zal die avond in oktober 1993 nooit vergeten,” aldus een betrokken persoon.

Do I Not Like That!
So it’s England v The Netherlands on Wednesday & there is history with them and especially Ronald Koeman.
I’ll never forget that night in October 1993, totally and utterly robbed.
Graham Taylor wasn’t everyone’s cup of tea, but this lost him his job!#England pic.twitter.com/EiUq1O8yPK

— TV Football 1968-92 (@1968Tv) July 7, 2024

1. Deze gevoelens zitten heel diep bij vele Engelsen…
2. De Engelsen zijn die bewuste avond nooit vergeten…
3. Die bewuste avond kunnen velen zich nog herinneren…
4. Tot op de dag van vandaag hebben ze een hekel aan hem!
5. Grote kans dat velen Engelsen woensdag gaan fluiten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven