Guido (66) en Trees (66) uit België hebben wekelijks een aanzienlijk budget voor hun huishouden. Ze besteden ongeveer 562 euro per week.
Hun voorkeur gaat uit naar gezond eten en daarom gaan ze zelden naar de supermarkt. ”Onderhoudsproducten is het enige dat ik daar koop.”
”We halen ons voedsel lokaal, biologisch en volgens het seizoen. Ik werk als duurzaamheidscoach in de horeca en ben ambassadeur van Food Winners.”
”We stimuleren gezinnen om geen voedsel te verspillen. Gemiddeld gooit men een derde van de aankopen weg. Dat is enorm zonde.”
”Het verbaast mensen vaak dat we zoveel uitgeven aan eten. Maar ik kan verzekeren dat er bij ons niets verloren gaat.”
Elke week gaan ze verschillende winkels af, omdat ze voornamelijk seizoensgebonden voedsel verkiezen.
1. Duurzaamheid en kwaliteit zijn prioriteiten.
2. Seizoensgebonden gerechten hebben hun voorkeur.
3. Supermarktbezoeken zijn zeldzaam.
4. Niets wordt verspild.
5. Een aanzienlijk budget alleen voor voedsel.
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.