Deskundigen zeggen dat je het snelle wasprogramma op je wasmachine nooit moet gebruiken!

wasmjpg

Als je liever je weekend anders zou besteden, is de was doen waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Maar de stapel wasgoed kan niet worden genegeerd.

Wat als we je vertellen dat de was doen ook een vorm van zelfzorg kan zijn? Ondanks de aantrekkelijkheid van het snelwasprogramma van 15 minuten, is het niet zo eenvoudig als het lijkt.

Sommige experts raden het gebruik van dit programma zelfs volledig af. Waarom is dat? Laten we er dieper op ingaan. Het snelwasprogramma kan handig zijn voor kledingstukken zonder hardnekkige vlekken.

Voor kleding met vlekken zoals wijn- of olievlekken, is dit programma echter niet effectief. Voor licht vervuilde kleding kan het werken, maar het schiet tekort op het gebied van energiebesparing.

Ondanks de korte duur van het programma, verbruikt de machine in die tijd veel energie, wat uiteindelijk leidt tot een hoger energieverbruik.

Op deze manier bespaar je geen geld en draag je niet bij aan het behoud van het milieu. Vergeet ook niet dat spijkerbroeken beter niet te vaak gewassen moeten worden.


Door het instellen van de starttijd op een nieuwe wasmachine, hoef je je geen zorgen te maken over haastige wasbeurten die je kleding kunnen beschadigen.


Plan de was zo in dat het klaar is tegen de tijd dat je weer thuis bent, waardoor je je dag efficiënter kunt indelen.


Als je een verouderde wasmachine hebt, overweeg dan om een nieuwer model aan te schaffen voor meer efficiëntie en minder water- en energieverbruik.


Voor minder vuile kledingstukken kan een lagere temperatuur van 30 of 40 graden voldoende zijn, maar wees gewaarschuwd: hardnekkige vlekken hebben mogelijk een hogere temperatuur nodig!


1. Nooit geweten, krom dat deze keuze aanwezig is!
2. Gebruik dit programma regelmatig maar dat ga ik nu niet meer doen.
3. Heel veel mensen weten dit niet!
4. Dit had ik veel eerder moeten weten
5. Wedden dat jij dit niet weet!?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven