Na een lange dag werken of een avondje uit, is er vaak één snack die eruit springt: de döner kebab.
Of je nu na het werk door de stad loopt of na een avondje stappen de club verlaat, de verleiding van een sappige kebab is moeilijk te weerstaan.
Heb je je ooit afgevraagd wat er nou eigenlijk in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek compleet zijn kijk op deze geliefde snack.
“Het enige waar je dan aan denkt is een dikke, vette kebab natuurlijk,” zegt hij. Fabrikanten beweren weliswaar dat hun kebabs hoofdzakelijk lamsvlees bevatten, maar dat blijkt niet altijd waar te zijn.
Een medewerker in de fabriek onthulde dat er situaties zijn geweest waarin varkensvlees werd aangetroffen in kebabs die als lamsvlees werden verkocht—een.
Een situatie die met name door de moslimgemeenschap als onaanvaardbaar wordt beschouwd.
Ter verdieping werden negen kebabs uit diverse eetgelegenheden naar een laboratorium gestuurd voor een uitgebreide analyse.
“Er zijn zelfs gevallen geweest waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is,” aldus een medewerker van de fabriek.
De kebabs werden onderzocht op de aanwezigheid van rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs meer exotische soorten vlees zoals paard of ezel door forensisch wetenschapper Paul Hancock.
De resultaten waren verontrustend: ”slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”
1. Voor de moslimgemeenschap is dit absoluut onaanvaardbaar!
2. Dit onderzoek onthult dat de inhoud niet altijd is wat je denkt…
3. Grote kans dat je de kebab voortaan niet meer neemt!
4. En zo worden de consumenten voor de gek gehouden!
5. De uitkomst van het onderzoek is absoluut zorgwekkend!