Problemen bij fotoshoot: Stiefmoeder wil bonusdochter niet op foto met gezin!

ps 1jpg

Een fotoshoot die vredig begon, eindigde in een opstootje binnen de familie. Een man deelde zijn verbazing en verdriet nadat zijn nieuwe vrouw had voorgesteld om zijn dochter uit een vorig huwelijk niet op te nemen in een familiefoto.

Zijn reactie op haar actie was: “gemeen en pijnlijk”, wat hem deed twijfelen aan de toekomst van hun relatie.

Als stiefmoeder stelde ze voor om foto’s te maken van het gezin zonder zijn oudste kind erbij. Dit voorstel, gedaan in het bijzijn van het kind, veroorzaakte emotionele schade.

Tijdens de geplande fotoshoot werden verschillende combinaties van gezinsleden vastgelegd.

“We begonnen met foto’s van ons vijven, toen van mijn vrouw en onze twee kinderen samen, ook een paar van mij met al mijn drie kinderen, en daarna enkele van alleen onze twee kinderen en van de drie kinderen samen,” legt de man uit.

Alles leek glad te verlopen, totdat zijn vrouw onverwacht suggereerde om ook een foto te maken van ‘ons vier’ — zonder zijn oudste kind.


Verbijsterd door het voorstel, voelde de man zich ongemakkelijk bij het idee zijn oudste kind uit te sluiten.


“Het was niet eerlijk om ‘ons allemaal behalve hen’ op de foto te hebben,” vertelt hij. Zijn weigering om mee te gaan in het plan van zijn vrouw zorgde voor wrijving; zij voelde zich gekwetst door zijn besluit.


“Mijn vrouw zegt dat ik haar echt pijn heb gedaan, maar ik wilde geen familiefoto zonder mijn andere kind. Ik begrijp dat het niet haar biologische kind is, maar het blijft wel mijn kind.”


Toen hij zijn dilemma deelde op een online forum, kreeg de man veel steun van de lezers. Een reactie van iemand uit een vergelijkbaar samengesteld gezin luidde:


“Het is goed dat je opkomt voor je oudste. Het zou zinvol zijn om te bespreken waarom je vrouw hen wil uitsluiten.”

Een persoon deelde een ervaring over gevoelens van buitensluiting door een stiefmoeder die soortgelijke opmerkingen maakte tijdens de zwangerschap.”

Ik zou hetzelfde gedaan hebben als deze vader!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven