Glennis Grace kan op jouw feestje zingen: Dit kost een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2023 08 07 at 175742jpg

Glennis Grace, alias Glenda Batta, is op 19 juni 1978 geboren in Amsterdam en staat bekend als een vooraanstaande Nederlandse zangeres.

Ze heeft een indrukwekkende tweetaligheid, aangezien ze zowel in het Nederlands als in het Engels zingt en daarmee niet alleen bekendheid vergaarde in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale carrière begon op jonge leeftijd; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd gepresenteerd door Audrey Hepburn en de aandacht trok van niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Haar talent maakte zoveel indruk dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

In de Soundmixshow op 16-jarige leeftijd schitterde Glennis met het nummer “One moment in time” van Whitney Houston en werd ze de winnares.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

Deelname aan het Nationaal Songfestival in 2005 met het nummer “My impossible dream”, leverde Glennis een overwinning op en ze vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze aan haar Nederlandstalige album na haar succes met Engelstalige nummers, wat resulteerde in de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

De release van “Als Je Slaapt” in november 2008 zorgde voor haar grote doorbraak toen Wendy van Dijk, emotioneel geraakt door Glennis’ uitvoering, in het programma „Life & Cooking” verscheen.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In een nieuwe fase van haar carrière werd er een unieke stijl geïntroduceerd die destijds niet werd geëvenaard door andere Nederlandse artiesten.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Deze verandering leidde tot succes, met Glennis Grace die in 2011 werd erkend door onder andere Buma Stemra als de Beste Zangeres van Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ze behaalde ook de overwinning in het bekende tv-programma “Van Popster tot Operaster” met de uitvoering van het nummer “Habanera” en kreeg lof als de zangeres met de meest indrukwekkende zangstem en techniek in Nederland na een vijfjarige studie aan het conservatorium.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, dat opgenomen was tijdens haar allereerste soloconcert. Daarnaast verscheen ze op de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Voor een optreden van een half uur door Glennis op een evenement geldt een starttarief van 8500 euro.

1. Dit is toch niet te betalen?!
2. Wow, wat een bedrag
3. Hier kan je niet tegenop werken
4. Dit kan ik helemaal niet betalen, jij wel?
5. Het wordt steeds gekker.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven