Glennis Grace kan op jouw feestje komen optreden voor een bepaalde prijs voor een half uur durend optreden.

WhatsApp Image 2024 05 10 at 143449jpg

Glennis Grace, geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.


Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid, heeft ze zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waarmee ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid verwierf.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al vroeg; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door Audrey Hepburn en opviel bij niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Hij was zo onder de indruk van haar talent dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

In de Soundmixshow op 16-jarige leeftijd, vertolkte Glennis “One moment in time” van Whitney Houston, wat haar de winst opleverde.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

Met de ballade “My impossible dream” nam Glennis in 2005 deel aan het Nationaal Songfestival, waar ze won en Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze aan haar Nederlandstalige album na haar succes met Engelstalige nummers, wat resulteerde in de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

“Als Je Slaapt” betekende in november 2008 de doorbraak voor Glennis, vooral nadat Wendy van Dijk emotioneel werd door haar uitvoering tijdens het programma “Life & Cooking”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard, markeerde dit een nieuwe fase in haar carrière.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In 2011 werd Glennis Grace door onder andere Buma Stemra erkend als de Beste Zangeres van Nederland, wat het resultaat was van deze verandering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Na het winnen van het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en haar vijfjarige studie aan het conservatorium, werd Glennis Grace geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, dat opgenomen was tijdens haar eerste soloconcert, en was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Bij het boeken van Glennis voor een evenement wordt een starttarief van 8500 euro gerekend voor een optreden van dertig minuten.

Toch lekker verdienen in dertig minuten tijd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven