Glennis Grace zingt op jouw feest: Dit kost een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Glennis Grace is geboren als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam en heeft zich gevestigd als een toonaangevende Nederlandse zangeres.

Ze staat bekend om haar uitmuntende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal en heeft daarmee grote bekendheid verworven, niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon op jonge leeftijd; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze werd voorgesteld door Audrey Hepburn en de aandacht trok van niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Zijn bewondering voor haar talent was zo groot dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op 16-jarige leeftijd

In de Soundmixshow straalde Glennis op een bepaalde leeftijd, waar ze Whitney Houston’s “One moment in time” ten gehore bracht en als winnares uit de bus kwam.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

Een grote stap in haar carrière zette ze in 2005 door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”, waarmee ze won en Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze vervolgens aan haar Nederlandstalige album, wat een nieuwe uitdaging was gezien haar eerdere focus op Engelstalige nummers. Het resultaat hiervan was de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar doorbraak kwam echter in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waarmee ze nationale bekendheid verwierf toen Wendy van Dijk, tijdens het programma „Life & Cooking”, emotioneel werd door haar uitvoering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit markeerde een nieuwe fase in haar carrière met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Een erkenning als Beste Zangeres van Nederland volgde in 2011 na de vruchten die Glennis Grace plukte van deze verandering, onder andere door Buma Stemra.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Na een vijfjarige studie aan het conservatorium werd Glennis Grace geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland; ze won ook “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert, en was te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Het starttarief voor een optreden van een half uur van Glennis op een evenement bedraagt 8500 euro.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven