Hoge prijzen voor een drankje op het terras deze zomer!

terras 1jpg

“Het leven wordt steeds duurder.” Deze bekende uitspraak is niet verrassend, gezien de prijsstijging van sommige producten in de supermarkt de afgelopen twee jaar.

Maar wat kost een biertje op het terras deze zomer? De prijzen blijven stijgen. Een biertje in de supermarkt is duidelijk goedkoper dan op het terras.

Het totaalplaatje is echter anders wanneer je op een terras zit, waar je vaak geniet van de sfeer en mensen kunt observeren. Een simpel pilsje op het terras kost deze zomer gemiddeld €3,65.

Deze prijs is gebaseerd op een standaard glas bier in Nederland. In het centrum van steden kan de prijs oplopen tot zo’n 4 euro per glas. Een kopje koffie kost gemiddeld €3,30 en een glas huiswijn €4,96.

Voor een frisdrank betaal je gemiddeld €3,16, maar de prijzen kunnen sterk verschillen afhankelijk van de locatie.

Als je besluit om een mixdrankje te nemen op een terras in het centrum, ben je gemiddeld €9,60 kwijt, een aanzienlijk bedrag.


Buiten het centrum een terras kiezen kan voordelig zijn, waar je mogelijk minder uitgeeft en meer binnen je budget kunt genieten.


De prijzen stijgen vandaag de dag, niet alleen voor brandstof en boodschappen, maar ook voor drankjes op het terras.


Gezellig met familie van de zon genieten op het terras met een drankje kan aardig wat kosten.


1. Een gezellig terrasbezoek met het gezin kan een aanzienlijk bedrag kosten! 2. Hier zijn de gemiddelde kosten voor een drankje: 3. Veel mensen zullen dit niet meer kunnen opbrengen! 4. Ongelooflijke prijzen voor koffie of bier! 5. Het kan een schok zijn wanneer je op het terras afrekent!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven