Dit moet je juist niet onder de gootsteen bewaren!

gootjpg

Er is vaak een overvloed aan diverse schoonmaakmiddelen, doeken, borsteltjes en andere spullen die tijdelijk geen andere opbergplek hebben in het kastje onder de gootsteen.

Het lijkt bijna op een opslagplaats voor allerlei spullen. Er zijn echter spullen die beter elders opgeborgen kunnen worden dan in dit kastje.

Je zou denken dat het handig is om al je schoonmaakmiddelen juist onder de gootsteen te bewaren, vanwege de nabijheid van water en omdat ze allemaal op één plek zijn. Toch blijkt uit studies dat dit niet altijd de beste keuze is.

Het is niet verstandig om bijtende schoonmaakmiddelen, zoals ammoniak en wasbenzine, gemakkelijk toegankelijk te hebben voor kleine kinderen of huisdieren.

Vooral als ze dicht bij de grond staan. Als deze producten niet goed afgesloten zijn, kunnen ze reageren met andere middelen en irritatie veroorzaken bij contact. Het is beter om ze op een hogere plek op te bergen of in een schuur of berging te bewaren.

Spullen die snel vlam kunnen vatten,@endsection-kunnen beter niet in de buurt vanOntbrandbare materialen en moeten buiten het bereik vanHittebronnen worden bewaard, en ook niet onder de gootsteen.Het is raadzaam om deze op een veiligere plaats te bewaren.

In het kastje onder de gootsteen, waar het vaak dicht bij het fornuis staat, is het niet geschikt voor opslag van spuitbussen en verfpotten. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, vooral als er met gas wordt gekookt, en het kan een brand in huis veroorzaken die je natuurlijk wilt voorkomen.

Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat er direct boven dit kastje waterleidingen lopen. Bij een blokkade of lekkage kan er water in het kastje terechtkomen. Dit is niet ideaal als je daar bijvoorbeeld wc-papier of keukenrollen bewaart, dus is het beter om deze in een voorraadkast te plaatsen.

Ook elektrische apparaten zoals een broodrooster of tostiapparaat zijn niet ideaal om op te bergen, omdat vocht roest kan veroorzaken. Dit kan leiden tot brandgevaar bij gebruik en kan schade veroorzaken door lekkages.

In het kastje kunnen huisdieren makkelijk komen en zelfs het deurtje openen als ze slim genoeg zijn. Hierdoor kunnen ze in aanraking komen met gevaarlijke producten om eraan te likken of te ruiken.

Het is verstandiger om aantrekkelijke dierensnacks op een hogere plek op te bergen, zoals zelfgemaakte hondenkoekjes, terwijl chemische schoonmaakmiddelen beter elders bewaard kunnen worden, zoals in een schuur of berging.

Het opslaan van dierenvoeding in dit kastje is ook geen goed idee, aangezien de schoonmaakmiddelen de voeding kunnen beïnvloeden en de geuren niet goed mengen. Dierenvoeding moet dus op een veilige plek worden bewaard.

Hoewel het lijkt alsof het beter is om het kastje leeg te houden met deze tips, is dat niet nodig. Je kunt de dagelijkse benodigdheden, zoals afwasmiddel, vaatwastabletten, schoonmaakdoekjes en de afwasborstel, perfect in dit kastje opbergen.

Goed letten op de opslag van chemische en brandbare producten is essentieel, zorg er daarom voor dat alles goed is afgesloten.

1. Moet eerlijk toegeven… Ook ik doe het dus helemaal fout.
2. Wat niet in het kastje hoort te staan, heb ik dus wel staan.
3. Nooit bij stil gestaan om heel eerlijk te zijn.
4. Benieuwd of jij het ook fout doet…?
5. Beste lijst van wat niet in het gootsteenkastje hoort!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven