Slechte afloop voor John van den Heuvel: ‘een beetje teleurstellend’

WhatsApp Image 2024 06 28 at 082523 5jpg

Er lijkt turbulentie te zijn in de televisiecarrière van misdaadjournalist John van den Heuvel.


Zijn bekende programma ‘Ontvoerd’, dat lange tijd te zien was op RTL 4 gedurende acht seizoenen, is recentelijk verplaatst naar het kleinere RTL 5.


Deze verandering heeft voor de nodige opschudding gezorgd in de mediawereld. Tina Nijkamp, televisie-expert, bespreekt de situatie in haar meest recente aflevering van ‘Tina’s TV Update’.


“Het scoort te weinig,” legt ze uit als reden voor deze wijziging. Ze voegt eraan toe: “Ja, dat is toch wel een kleine tegenvaller denk ik voor John.”


“Want het grotere RTL 4 zorgt toch eigenlijk meestal wel voor meer kijkers en hoe komt dat nou op RTL 5 terecht?”


In afgelopen seizoen had het programma van Van den Heuvel te maken met teleurstellende kijkcijfers, waardoor de verhuizing zeker een uitdaging is.


“Het vorige seizoen was in maart vorig jaar, in 2023, en dat scoorde toch wel heel matig. Lineair zeker niet een miljoen kijkers en het stond natuurlijk wel heel vaak tegenover Europees voetbal,” legt Nijkamp uit.


Met de nieuwe uitzenddag op maandag bij RTL 5, bestaat er misschien een betere kans voor John om zijn publiek weer op te bouwen, los van sportwedstrijden.


Maar de vraag blijft of een terugkeer naar het grotere RTL 4 nog op de kaarten staat voor Van den Heuvel.


Nijkamp uit zijn twijfels: “Je ziet dat RTL 5 steeds meer de rol van het oude SBS 6 op zich neemt met rauwere programma’s.”


De transitie naar RTL 5, waar tevens andere ruwe shows zoals ‘Five Days Inside’ te zien zijn, toont een trend waarin RTL 4 zich richt op luchtig entertainment en datingshows.


1. Dit heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt in de mediawereld.
2. John gaat door een turbulente tijd:
3. Voor John is dit toch wel ontzettend balen…
4. Dit moet toch wel een enorme tegenslag zijn…
5. Ontzettend jammer voor hem

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven