Man van 75 jaar uit Breda in rolstoel beroofd met geweld op zaterdagmiddag

oudje 1jpg

Op een kalme zaterdagmiddag in Breda werd een oudere man van 75 jaar in een rolstoel slachtoffer van een heftige beroving.

Terwijl hij zijn weg langs de Langendijk vervolgde, werd de man benaderd door een jongeman die hem een onschuldige vraag stelde over de tijd bij het Dr. Struykenplein.

Na een kort gesprek gingen ze ieder hun eigen weg, althans dat leek zo.

Plotseling voelde de oudere man echter twee handen krachtig rond zijn nek grijpen en zijn twee gouden kettingen wegrukken.

De jongeman, die de dader bleek te zijn, maakte zich snel uit de voeten en rende in de richting van de Jacob Catsingel.

Tijdens dit incident, toen hij op weg was om bloemen te kopen voor Moederdag, is de man ernstig geschrokken achtergelaten. De politie heeft gemeld dat hij striemen op zijn nek heeft opgelopen als gevolg van de aanval.


Volgens beschrijving is de mogelijke dader een jonge man van ongeveer 17 à 18 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft Noord-Afrikaans uiterlijk, zwart haar en een gladgeschoren gezicht.


Op het moment van de overval droeg hij een zwarte spijkerbroek en een gestreept T-shirt. De lokale politie roept getuigen op om informatie te delen, zodat de dader snel kan worden opgespoord en het slachtoffer gerechtigheid kan krijgen.


Verschrikkelijk! Lees hier het signalement van de dader:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven