Jan Boskamp beslist en deelt verdrietig nieuws: ‘Het is genoeg zo’

WhatsApp Image 2023 10 23 at 224030jpg

Na de Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid nam Jan Boskamp afscheid als voetbalanalist op de Nederlandse televisie, wat zijn laatste optreden was.

Jan Boskamp neemt behoorlijk drastisch besluit: Ik ben aan het aftellen

De 75-jarige Boskamp, die in België verblijft, gaf aan dat het vele reizen hem te zwaar viel. Hij zei: “Ik vind het hartstikke leuk, maar dat klere-eind rijden… ik heb er geen trek meer in.”

Jan Boskamp neemt behoorlijk drastisch besluit: Ik ben aan het aftellen

Hij benoemde ook dat de boetes een rol speelden in zijn besluitvorming. Hij besloot met: “Ik zal het zeker missen, maar het is mooi zo.”

Jan Boskamp neemt behoorlijk drastisch besluit: Ik ben aan het aftellen

De voormalige voetballer en coach Boskamp werd na zijn actieve loopbaan een bekende televisiepersoonlijkheid als analist. Hij was lange tijd een vertrouwd gezicht bij de programma’s Voetbal Inside en later Veronica Inside.

Er werden analyses van Europees voetbal verzorgd door hem op RTL en Veronica. Zijn gezondheid had geen invloed op zijn besluit om te stoppen, wat hij in oktober benadrukte.

Hoewel hij in 2023 te maken kreeg met ernstige hartproblemen, vertelde hij tijdens een uitzending van Veronica Offside dat het op een gegeven moment heel slecht met hem ging.

“Ik was bijna bij de warme bakker,” merkte hij destijds op. De situatie was kritiek en rond kerst bracht hij zes dagen door op de intensive care.

Jan Boskamp neemt behoorlijk drastisch besluit: Ik ben aan het aftellen

Na twee kijkoperaties en het plaatsen van stents, werd besloten door artsen om een pacemaker te implanteren. Jan Boskamp heeft aangegeven dat het momenteel “prima” met hem gaat.

1. Ontzettend jammer…
2. Zal een moeilijk besluit geweest zijn…
3. Wat is het toch een open man.
4. Ik denk dat een ieder dit alleen maar kan respecteren.
5. Goed dat hij zijn hart volgt en deze stap neemt.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven