Jessica laat haar stem veranderen omdat ze niet meer mannelijk wil klinken.

WhatsApp Image 2024 06 10 at 111118 4jpg

Het proces van geslachtsverandering is een langdurige reis die hormonale therapie en chirurgische ingrepen kan omvatten.

De aanpassing kan vele jaren in beslag nemen. Na alle operaties is het belangrijk dat de stem ook bij het nieuwe uiterlijk past, en het is mogelijk om dit chirurgisch aan te pakken.

Jessica Alves, voorheen Rodrigo Alves, heeft een transgender-transformatie ondergaan. Op 36-jarige leeftijd besloot ze dat ze een vrouw wilde zijn. “Ik wist niet dat ik transgender was. Ik wist wel dat ik anders was dan anderen.”

Meer dan £800.000 heeft Jessica besteed aan haar transitie, inclusief procedures om haar stem te veranderen en beter bij haar uiterlijk te laten passen.

waarbij ze haar mannelijk klinkende stem wilde veranderen naar een vrouwelijke toon. Dit resulteerde in een stemoperatie voor Jessica. Hun nieuwe stem past nu veel beter bij het beeld dat ze van zichzelf heeft.

Na een week mocht ze eindelijk weer praten.

Gezichts- en stemfeminiseringschirurgie werden uitgevoerd in het Kamol ziekenhuis in Bangkok.

Na de operatie is Jessica’s stem al anders, maar nog niet helemaal natuurlijk. Veel stemoefeningen zullen nodig zijn voor een natuurlijker geluid.

De tevredenheid met het resultaat en eventuele toekomstige ingrepen zijn nog onzeker voor Jessica.

1. Oordeel zelf of de ingreep een verschil heeft gemaakt…
2. Tegenwoordig is alles mogelijk….
3. Bekijk de video en oordeel zelf of het goed gelukt is….
4. Ze moet nog wel flink oefenen met haar stem….
5. Het moet toch niet gekker worden….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven