Joost Klein verdient veel geld: Dit hoge bedrag kost een optreden van één uur!

joost 1 1jpg

In de schijnwerpers na zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival: Joost Klein trekt de aandacht in de media. Wat zijn de kosten voor één uur optreden van Joost Klein?

Het plan was dat Joost Klein dit jaar Nederland zou vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer “Europapa.”

Voorafgaand aan het evenement werd hij getipt als een kanshebber voor de overwinning. Tijdens de halve finale maakte hij indruk met zijn live optreden van het nummer voor het grote publiek.

Met een extatische reactie van het publiek in Malmö werd Klein moeiteloos gekwalificeerd voor de finale. Echter, de euforie duurde niet lang. De volgende dag werd aangekondigd dat Klein gediskwalificeerd was.

De nasleep van de diskwalificatie blijkt echter verrassend voordelig te zijn voor de 26-jarige Fries.

Binnen een dag groeide het aantal volgers van de zanger op Instagram van 600.000 naar bijna 2 miljoen. Tevens werd zijn nummer “Europapa” een internationale hit. Zijn gage heeft ook baat gehad bij de rel.

Wat is het tarief van de zanger voor een optreden van een uur? Voor zijn deelname aan het Songfestival had Klein al een grote, voornamelijk jonge fanbase.

Eerder had hij succes in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung”. Voor een optreden van 45 minuten tot een uur rekent Klein minimaal € 50.000, waardoor hij een van de duurste artiesten in Nederland is om te boeken.

Dit bedrag is beduidend hoger dan het tarief van zanger Marco Schuitmaker van Engelbewaarder en zelfs hoger dan dat van Suzan & Freek.

Wow wat een bedrag zeg! Hoeven geen medelijden te hebben met Joost Klein!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven