Joost Klein verdient goed: Dit bedrag betaal je voor een uur show!

joost 1 1jpg

Joost Klein heeft recent veel aandacht gekregen vanwege gebeurtenissen omtrent het Eurovisie Songfestival. Benieuwd wat het kost om hem live te zien optreden?

Dit jaar zou Joost Klein Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer “Europapa.”

Volgens experts was hij een van de topfavorieten voor de overwinning. Dit werd duidelijk tijdens zijn adembenemende optreden in de halve finale.

De menigte in Malmö was dolenthousiast en Klein verdiende met gemak een plekje in de finale. Helaas liep het anders dan gepland. De volgende dag kwam naar buiten dat Klein gediskwalificeerd was.

Ondanks de teleurstelling van de diskwalificatie heeft deze gebeurtenis ook positieve effecten voor de jonge artiest uit Friesland.


Op Instagram steeg zijn volgersaantal binnen één dag naar bijna 2 miljoen en werd zijn nummer “Europapa” een internationaal succes. Zijn gage heeft ook flink geprofiteerd van deze ontwikkelingen.


Voor een uur optreden vraagt de zanger welk bedrag? Voordat hij deelnam aan het Songfestival had Klein al een grote, voornamelijk jonge fanbase.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Eerder was hij succesvol in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung.” Voor een optreden van 45 minuten tot een uur rekent Klein minimaal €50.000, waardoor hij een van de duurste artiesten in Nederland is om te boeken.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Zijn gage is aanzienlijk hoger dan die van zanger Marco Schuitmaker van Engelbewaarder en zelfs hoger dan die van Suzan & Freek.


1. Hij doet het beter dan de meest gewilde artiesten van ons landje! 2. Wat een bedrag, ik schrik ervan! 3. Die gozer hoeft zich nergens zorgen over te maken! 4. Dat bedrag gaat alleen nog maar hoger worden! 5. Sneller kun je het niet verdienen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven