Politie denkt dat Joost Klein straf krijgt: ‘Goede kans’

joost 1 1jpg

Recente ontwikkelingen suggereren dat Joost Klein (26) waarschijnlijk zal worden vervolgd door het Openbaar Ministerie van Zweden, zoals gemeld door de Zweedse politie.


Er wordt onderzocht of Klein betrokken was bij een incident met een cameravrouw backstage bij het Eurovisiesongfestival.


Emil Andersson, hoofd van het politieonderzoeksteam in Malmö, heeft aangegeven dat de kans op vervolging groot is.


“De prognose is gunstig en een vervolging wordt waarschijnlijk verwacht”, aldus Andersson. Een bevestiging hiervan door een woordvoerder van de Zweedse politie ontbreekt nog.


De overdracht van het dossier aan het Openbaar Ministerie wordt verwacht in juni.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er is een versnelde juridische procedure voor de zaak van Klein vanwege sterk bewijsmateriaal en het minder ernstige karakter van het misdrijf, waardoor normaal zes tot acht weken tijd in beslag zou nemen, volgens Andersson.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Klein heeft al een voorlopige behandeldatum gekregen vanwege deze versnelde procedure. Het management van Joost Klein was niet bereikbaar voor commentaar.

Een klacht tegen Klein ontstond na een incident op het Eurovisiesongfestival, waar een medewerkster beweerde dat Klein een bedreigende beweging maakte omdat ze hem filmde, tegen de afspraken in.

Na een politieonderzoek heeft de organisator van het Eurovisiesongfestival, de European Broadcasting Union (EBU), besloten Klein te diskwalificeren voor de finale. Klein heeft zelf nog niet gereageerd op de situatie.

Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven