Ernstige gebeurtenis op Schiphol met KLM vliegtuig: Passagiers waren erbij

klmjpg

Vanmiddag heeft zich op luchthaven Schiphol een tragisch incident voorgedaan waarbij een man om het leven is gekomen doordat hij in een draaiende vliegtuigmotor terechtkwam.

Volgens de Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft dit incident plaatsgevonden, al is het nog onduidelijk of het slachtoffer een passagier of een medewerker was, maar er wordt vermoed dat het om een medewerker ging.

Het trieste voorval vond plaats tijdens de pushback, het moment waarop het vliegtuig klaarstond om te vertrekken.

De persoon raakte verstrikt in een van de draaiende motoren en heeft dit helaas niet overleefd. Schiphol heeft aangegeven dat er vandaag een vreselijk incident heeft plaatsgevonden waarbij een persoon in een vliegtuigmotor terechtkwam.

“Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”

Bij het betreffende vliegtuig heeft een medewerker gemeld dat ‘iemand zou zijn gesprongen in de motor’ terwijl de veiligheidsinstructies werden gegeven.

Op basis van beelden is vastgesteld dat het incident plaatsvond met een vliegtuig van KLM. Dit ging gepaard met een ‘hels kabaal’ gevolgd door waargenomen rook.

Getuigen, inclusief passagiers aan boord van het vliegtuig, hebben het incident voor hun ogen zien gebeuren. Zij zijn inmiddels geëvacueerd en opgevangen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal een uitgebreid onderzoek uitvoeren naar het incident. Op dit moment is nog niet bekend om welke vlucht het ging en hoe dit heeft kunnen plaatsvinden.

Ondanks de ernst van het ongeval, heeft het geen impact gehad op andere vluchten in termen van vertragingen, zo meldde een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven