Weermensen hebben minder goed nieuws: Er komt ander weer aan!

wee 1jpg

Indien je hebt genoten van de zon de afgelopen dagen, staat er ander weer voor de deur.

De komende dagen zullen meer bewolkt zijn en neerslag brengen. Juli begint met wisselvallig weer, waarbij zon en wolken elkaar afwisselen op zondag.

Bereid je voor op wat regenbuien, met name in het oosten en noorden van Nederland. Later op de dag zal ook het zuidwesten regen kunnen verwachten.

De wind zal toenemen, vooral aan de kust, met stevige windstoten die het weer iets onstuimiger maken dan voorheen.

De temperaturen blijven gematigd, met een maximum rond de 18 graden. Dit patroon zal naar verwachting de hele week aanhouden. Het belooft geen warme start van juli te worden zoals we recent hebben meegemaakt.

Naast de lagere temperaturen en frequente buien die worden voorspeld, zal ook de windkracht toenemen, met name langs de kust en in het noordwesten van het land, wat het weer wat uitdagender kan maken.


In het vooruitzicht is er goed nieuws te melden, want tegen het weekend kunt er meer zon verwacht worden.


De temperaturen kunnen dan stijgen tot ongeveer 20 graden, wat een prettige afsluiting van de week belooft.


Hoewel de eerste dagen van juli ons regen en lagere temperaturen brengen, is er geen reden tot wanhoop over het uitblijven van zonnestralen.


Voor de komende dagen is het verstandig om je paraplu en regenjas bij de hand te hebben, maar kijk uit naar een zonniger weekend voor buitenactiviteiten.


1. Gaat een minder fraaie start van juli worden. 2. Een patroon dat naar verwachting de hele week aanhoudt… 3. Een natte start van juli helaas… 4. Het is voorbij met genieten van de warme zon…. 5. Dat gaat even een omschakeling worden.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven