Niet te geloven: Dit pretpark in Nederland vraagt veel geld voor parkeren!

pa 1jpg

Veel mensen in Nederland genieten van een dagje uit, vooral van de diverse attractieparken die het land te bieden heeft.

Desondanks worden de kosten voor een dagje uit steeds hoger, niet alleen vanwege de toegangsprijzen, maar ook door de stijgende parkeerkosten.

In dit artikel wordt de aandacht gevestigd op dit aspect van een bezoek aan attractieparken, wat voor velen een tegenvaller blijkt te zijn.

De meerderheid van de bezoekers van attractieparken komt met de auto, vaak in gezelschap van vrienden of familie.

Echter, een dagje uit in 2024 is een behoorlijke investering geworden. Neem bijvoorbeeld De Efteling, waar de entreeprijzen variëren van €43 tot €51 per persoon.

Onlangs zijn ook de prijzen voor eten en drinken binnen het park aanzienlijk gestegen.

Zo betaal je bijna vier euro voor een flesje water en bijna zes euro voor een broodje Unox.

Ondanks de mogelijkheid om zelf eten en drinken mee te nemen, blijft de hoge prijs een obstakel voor velen.

Gelukkig zijn er vaak kansen om korting te krijgen op entreeprijzen door online tickets te kopen of gebruik te maken van kortingsacties.

Voor frequente bezoekers kan een abonnement een voordelige optie zijn. Maar de kosten beperken zich niet tot de entreeprijzen.

Naast eventuele extra’s binnen het park, zoals ijsjes of snacks, moeten bezoekers ook rekening houden met de brandstofkosten en vooral de parkeerkosten.

Onderzoek toont aan dat de parkeertarieven bij de vijf grootste parken van Nederland aanzienlijk hoog liggen. Hieronder vind je een overzicht van de parkeerkosten per park.

Duinrell €15
Efteling €12,50
Walibi €12
Toverland €10
Slagharen €10

1. Dit zou eigenlijk niet mogen, te belachelijk voor woorden!
2. Dit park staat op nummer 1. abnormaal zo duur!
3. Daar kun je bijna een entreeticket voor aanschaffen
4. Te absurd voor woorden! Gewoon niet leuk meer
5. Met het OV reizen is dan nog goedkoper!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven