Uitdaging: 9 liter water in een 12 liter kan krijgen met 2 kannen

can 1jpg

In deze opdracht heb je twee gieters tot je beschikking: één met een inhoud van 12 liter en de andere van 5 liter. Wat is de uitdaging?

Je doel is om precies 9 liter water af te meten in de gieter van 12 liter. Dit lijkt wellicht simpel, maar het vergt scherpzinnigheid en een strategische aanpak.

Lastige zomerse uitdaging: Hoe slim en scherp ben jij tijdens de warmte?

Deze uitdaging test je vermogen om innovatieve oplossingen te bedenken en probleemoplossend te denken.

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Volg deze efficiënte methode met zo min mogelijk stappen om je doel te bereiken:

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Vul de gieter van 12 liter volledig met water. Begin met het benutten van de maximale capaciteit van je grootste gieter.

Gebruik de gieter van 12 liter om de gieter van 5 liter te vullen. Na deze stap blijft er 7 liter over in de gieter van 12 liter.

Lastige zomerse uitdaging: Hoe slim en scherp ben jij tijdens de warmte?

Leeg de gieter van 5 liter. Zo maak je ruimte vrij voor de volgende overschenkstap.

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Giet 7 liter van de gieter van 12 liter over in de gieter van 5 liter. Hierdoor blijft er 2 liter ruimte over in de kleine gieter.

Vul de gieter van 5 liter tot aan de rand, door gebruik te maken van de gieter van 12 liter. Op deze manier houd je precies 9 liter over in de grote gieter.

  Dit voorbeeld laat zien hoe je met enkele slimme stappen en het zorgvuldig beheren van je middelen, een specifiek gewenst resultaat kunt behalen.

  Lastige zomerse uitdaging: Hoe slim en scherp ben jij tijdens de warmte?

  Het benadrukt het belang van logisch denken en creatieve probleemoplossing, vaardigheden die in diverse situaties van pas komen.

  author avatar
  Mischa P.
  Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
  Scroll naar boven