Grote ophef over diskwalificatie van Joost Klein: Nederland moest zwijgen!

joosjpg

De diskwalificatie van Joost Klein (26) tijdens het Eurovisiesongfestival afgelopen weekend heeft voor veel tumult gezorgd.


De NPO en AVROTROS hebben gezamenlijk bezwaar aangetekend tegen de beslissing, echter handhaaft de European Broadcasting Union (EBU) haar standpunt.


Uit verkregen documenten van RTL Boulevard blijkt dat volgens het EBU-reglement een diskwalificatie definitief is en niet teruggedraaid kan worden.


Het reglement wordt niet publiekelijk gedeeld, maar AVROTROS heeft aangegeven bezwaar te maken tegen deze regel.


Volgens de regels van de EBU is een diskwalificatie onherroepelijk zodra de beslissing is genomen, maar er kan wel nog over gesproken worden door de betrokken partijen.

Volgens het reglement is beroep niet toegestaan na een diskwalificatie, een punt waar AVROTROS tegen heeft geprotesteerd.

De beslissing om een land te diskwalificeren ligt in handen van songfestivalbaas Martin Österdahl, volgens de gegevens.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er is onduidelijkheid of dit daadwerkelijk in het geval van Joost Klein is gebeurd, maar het is een optie.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet waren naast Österdahl ook vijftien vertegenwoordigers van verschillende omroepen betrokken bij de beslissing over de diskwalificatie van Joost Klein.

Dit is de reden waarom bezwaar maken niet mogelijk was!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven