Wie mag er eerst? Je zult verbaasd zijn over het antwoord!

paard wagenjpg

Ervaar de complexiteit van autorijden met tal van verkeersregels en drukke wegen. Maar hoe reageer je op ongebruikelijke scenario’s?

Stel je voor dat je een T-kruising nadert in je auto, en plotseling zie je een paard en wagen van rechts opduiken. Hoewel dit tafereel wat gedateerd is, kan het nog steeds voorkomen.

De vraag die dan opkomt is: wie heeft er eigenlijk voorrang? De moderne, krachtige auto of de pittoreske paard en wagen die ons terugvoert naar vroegere tijden?

Je zult wellicht verrast zijn, maar de paard en wagen van rechts heeft daadwerkelijk voorrang.

Ondanks dat een auto imposanter lijkt, hebben de verkeersregels bepaald dat elke bestuurder, inclusief de menner van een paard en wagen, voorrang heeft.

De oplossing voor deze verkeersvraag ligt verscholen in de definitie van ‘bestuurder’ volgens de verkeersregels.


Ook onder deze noemer vallen motorrijders, fietsers en zelfs menners van een paard en wagen


Het maakt niet uit welk type voertuig de voorrangskwestie betreft; de regel van rechts heeft altijd voorrang geldt universeel


Een paard en wagen krijgt voorrang simpelweg omdat het van rechts komt. Deze basisregel draagt bij aan helderheid en veiligheid op de wegen

Breinbreker: Hoeveel fouten weet jij te ontdekken in de afbeelding?

Wie heeft er volgens jou voorrang?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven