Actie in de winkel: Nieuwe concurrent neemt Nederlandse markt over!

acti 1jpg

Er is opwindend nieuws voor vaste klanten van de populaire winkelketen Action. Er is namelijk een nieuwe concurrent opgedoken die vergelijkbare producten aanbiedt tegen zeer lage prijzen.

Hoewel consumenten hier waarschijnlijk blij mee zijn, zal dit nieuws waarschijnlijk minder goed ontvangen worden door Action zelf.

Al jaren staat Action bekend als dé winkel waar je een divers assortiment aan producten kunt vinden tegen (redelijk) betaalbare prijzen.

Van huishoudelijke artikelen tot cosmetica, speelgoed, glaswerk, tuingereedschap en zelfs verfbenodigdheden, bij Action is het verkrijgbaar.

Ook accessoires voor telefoons zoals goedkope oplaadkabels en koptelefoons zijn ruimschoots aanwezig. Kortom, bij Action kun je alles vinden wat je nodig hebt.

Daarentegen, de opkomst van de winkelketen ‘Die Grenze’ vormt een nieuwe uitdaging voor Action, aangezien deze snel terrein wint op de Nederlandse markt.

De focus van deze keten ligt op het aanbieden van hoogwaardige producten tegen betaalbare prijzen, wat aansluit bij de behoeften van een groot aantal consumenten.

Medikamente Die Grenze (MDG), ook bekend als Die Grenze, is een bedrijf van Nederlandse afkomst dat zijn eerste filiaal in Denekamp opende in 2007.

Na de opening is het bedrijf snel uitgebreid en heeft het momenteel 53 vestigingen verspreid over het hele land.

Met hun groeiende klantenbestand en omzet, begint Die Grenze wat opschudding te veroorzaken bij Action. Zal Die Grenze binnenkort de koploper zijn qua prijsstelling?


Recentelijk heeft Action bekendgemaakt dat de prijzen van 2.500 producten aanzienlijk zullen dalen. De competitie tussen deze twee retailers lijkt alleen maar te verhevigen.

1. Met wel 53 winkels in Nederland heeft de concurrent een aanzienlijke aanwezigheid.
2. Het lijkt erop dat Action niet langer de goedkoopste zal zijn.
3. Deze winkelketen was voor velen onbekend.
4. Action zal waarschijnlijk genoodzaakt zijn om de prijzen verder te verlagen.
5. De rivaliteit tussen de twee zal naar verwachting toenemen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven