Vaak verkeerd begrepen: Wie heeft voorrang, de bus of de auto?

opljpg

De hedendaagse drukte lijkt ons constant bezig te houden en laat weinig ruimte over voor ontspanning.

Als we dan toch wat vrije tijd hebben, spenderen velen die voornamelijk online. Smartphone in de hand en urenlang op sociale media actief.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Vroeger was deze moderne luxe er niet, waren sociale media onbestaande en speelden we vooral buiten met vrienden en vriendinnen.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Op een bepaald moment werd het oplossen van puzzelboekjes erg populair en stortten velen zich op kruiswoordraadsels en woordzoekers.

Dit raadsel zorgt voor hoofdpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Met de opkomst van internet groeit het aanbod van online puzzels en raadsels, zonder dat we nog naar de winkel hoeven voor een puzzelboekje.

Dit raadsel zorgt voor hoofpijn bij velen: Kun jij ontdekken wat er niet klopt?

Om de gezondheid van ons brein te behouden, is het verstandig om onze hersenen regelmatig een uitdaging te geven.

Als je denkt dat je een goede chauffeur bent en alle verkeersregels kent, laten we dan jouw kennis testen met een situatie die regelrecht uit een rijexamen zou kunnen komen.

Stel je voor: op de afbeelding zie je een rode auto die een kruispunt nadert. Tegelijkertijd nadert een groene bus die linksaf wil slaan, terwijl de rode auto rechtdoor wil gaan.

Wat zeggen de verkeersborden, verkeerslichten en andere aanwijzingen op de weg? Wie denk je dat voorrang heeft? Het antwoord is de groene bus!

Als je de verkeersbord boven de stoplichten had opgemerkt, zou je dit al geweten hebben. Dit bord geeft aan dat bussen voorrang hebben bij het afslaan. Elke dag is een kans om iets nieuws te leren, nietwaar?

Als je de volgende keer de weg opgaat, ben je weer een stap wijzer. Wij zijn blij dat we hebben kunnen helpen om jouw rijvaardigheid te verbeteren!

Test je verkeerskennis! Weet jij het antwoord?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven