Prinses Amalia krijgt veel onkostenvergoeding in 2025.

amaliajpg

In 2025 heeft Prinses Amalia besloten om haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro te accepteren, nadat ze hier in eerste instantie van afzag.

Op haar 18e verjaardag schreef ze een brief aan premier Mark Rutte waarin ze aangaf de vergoeding te willen ontvangen om haar financiële onafhankelijkheid te benadrukken, gezien haar verblijf in Spanje en omgang met rijke vrienden.

De onkostenvergoeding wordt gefinancierd uit belastinggeld en omvat geen beveiligingskosten, die apart worden vergoed.


Haar ouders dekken ook de kosten van haar studie en accommodatie, terwijl de vergoeding bedoeld lijkt te zijn voor zaken zoals kantoor- of werkruimte.


Er is weinig steun van het publiek voor de beslissing van de toekomstige koningin. Op sociale media uiten velen hun onvrede over de miljoenen euro’s die een kleine elite ontvangt in contrast met anderen die in armoede leven.


Sommigen zijn van mening dat het geld beter besteed kan worden aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor minderbedeelden.


Johan Derksen uitte ook zijn ongenoegen over de keuze van Amalia in een uitzending van Vandaag Inside.


Volgens hem had Amalia voorheen al besloten geen vergoeding te accepteren, maar nu lijkt ze van gedachten te zijn veranderd om haar levensstijl aan te passen.

Ze lijkt van plan te zijn om de vergoeding voor dit specifieke doel te gebruiken:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven