Prinses Amalia moet aan veel regels voldoen om te kunnen trouwen

amaliajpg

Ontdekkend daten in koninklijke kringen is een avontuur dat Prinses Amalia, op haar 20ste, deelt met haar leeftijdsgenoten.

Op haar pad liggen echter extra uitdagingen vanwege haar positie. Maar wat wordt er verwacht van iemand die serieus een relatie wil met een troonopvolger?

Als Amalia haar recht op de troon wil behouden, kan ze niet zomaar met iedereen trouwen. Er gelden strenge regels voor potentiële partners.

De speculaties over Amalia’s liefdesleven blijven voorlopig slechts dat – speculaties. Haar vriendschappen met een Duitse jongen en een Bulgaarse kunstenaar houden stand, maar wat als er meer ontstaat?

Als Amalia met een andere troonopvolger wil trouwen, zal een van hen afstand moeten doen van de troon. Dit zou de opvolging binnen een van de koninkrijken verstoren.

Voor Amalia is het op basis van Belgische wetgeving niet toegestaan om met een Belgische prins te trouwen, een regel die teruggaat tot 1830 om machtsverschuivingen te voorkomen.

In de aanloop naar een serieuze relatie wordt een mogelijke partner uitvoerig onderzocht, van druggebruik tot financiële historie.

De achtergrond van een partner speelt een rol naast de liefde, vooral bij royals die vaak de voorkeur geven aan gelijken uit vergelijkbare kringen.

Lange koninklijke relaties zoals die van prins William en Catherine benadrukken het belang van geduld; beide partijen moeten zeker zijn van hun keuzes.

Een medische controle, inclusief vruchtbaarheidstests, wordt uitgevoerd om gezonde nakomelingen te verzekeren bij potentiële partners.

De goedkeuring van een koninklijke partner door de Tweede Kamer vereist vooral beoordeling van gedrag en achtergrond.


Prinses Amalia heeft haar prioriteit aangegeven tussen liefde en troon, zoals eerder gedeeld door haar vader.


Mark Rutte heeft aangegeven dat Amalia haar rechten op de troon niet verliest als ze met een vrouw zou trouwen, hoewel dit wel juridische vraagstukken zou opwerpen.


1. Eventuele toekomstige partner haakt wel af na het zien van deze waslijst.
2. Jeetje dat gaat wel heel erg ver!
3. Bij het lezen van deze regels en voorwaarden krijg je de kriebels
4. Dit wordt er allemaal onderzocht als ze een partner krijgt!
5. Eventuele partner raakt zijn privacy direct kwijt!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven