Rapper Boef niet tevreden met Nederland: ‘Als ik een witte artiest was geweest’

WhatsApp Image 2024 05 28 at 153625jpg

Er wordt gezegd dat Rapper Boef een van de meest controversiële artiesten in Nederland is, ondanks zijn grote succes als rapper.

Van oorsprong een treitervlogger, heeft hij zich kunnen transformeren tot een van de meest beluisterde rappers van het land.

Hoewel hij grote successen behaalt, lijkt het erop dat zijn controversiële tv-optredens en imago hem parten spelen bij de erkenning door grote media.

Boef beweert de eerste Nederlandse artiest te zijn die maar liefst 100 gouden of platina platen heeft behaald. Hij voelt echter dat hier te weinig aandacht aan wordt besteed:

“Ik ben de eerste Nederlandse artiest slash rapper die ooit honderd gouden of platina platen heeft gehaald, wat een hele hele hele zieke mijlpaal is…”


Boef spreekt zijn frustratie uit over het gebrek aan media-aandacht: “En dan is de Nederlandse media helemaal stil erover. Het interesseert ze geen ene roer. Tuurlijk schrijven ze niet op dat ik succesvol ben.”


”Als ik een blanke Nederlandse artiest was geweest, had de hele media vol gestaan en had elke talkshow het over mij gehad.”


”Maar als het over Boef gaat: ssst. Maar als Boef door rood licht loopt… Boef, loopt door rood licht en maakt het heel gevaarlijk… Aaagh.”


Boef heeft eerder kritiek geuit op de Nederlandse media. Recentelijk werd er breed verslag gedaan van een vechtpartij na een van zijn optredens.


Boef benadrukte dat de media zijn naam ten onrechte verbond met de gebeurtenis, zoals hij aangaf: “De media moet het natuurlijk weer framen met mijn naam in de titel en het doen lijken alsof het levensgevaarlijk was.”

1. De rapper is niet blij en dat maakt hij dan ook even duidelijk.
2. Boef is niet te spreken over de Nederlandse media.
3. Misschien heeft hij wel een puntje.
4. Tja je kan niet alles hebben in het leven…
5. Moeten we nu allemaal medelijden hebben?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven