Jonge vrouw stopt na eerste werkdag: ‘geen pauze gekregen’

ontslagjpg

In een tijd waar banen schaars zijn en de concurrentie hevig, heeft een jonge vrouw een gewaagde keuze gemaakt: ze nam ontslag na slechts één dag werken.

Automatische concepten

Dit verhaal, gedeeld door de gebruiker @croissantwoman, werpt licht op de uitdagingen waarmee veel jongeren worden geconfronteerd bij het zoeken naar werk.

In een video deelde een vrouw van 20 jaar oud haar ervaringen en werd ze verrast door de realiteit van haar nieuwe baan als verkoopassistente.


In eerste instantie leek ze erg enthousiast over de functie, waar ze naar eigen zeggen goed voor was opgeleid.


“In de video vertelde ze: ‘Een heel vriendelijke vrouw nam me onder haar hoede, ze leerde me veel dingen, van hoe je een kassa gebruikt tot hoe je een kassa opent en de winkel sluit, en het alarm uitzet,’”


Allerlei extra taken werden van haar verwacht bovenop haar reguliere werkzaamheden, zoals financiële taken, bestellingen, verzending van producten, en algemeen winkelbeheer.


Ondanks de uitdagingen, zette ze zich volledig in voor haar werk. Vanwege de ontbrekende pauzes tijdens haar dienst, gaf ze aan: “Er was geen pauze.”

Automatische concepten

Volgens haar openbaring, had ze net als al haar collega’s 8 uur achter elkaar moeten werken zonder de mogelijkheid om even te pauzeren.

Haar keuze om ontslag te nemen na slechts één dag werd beïnvloed door de combinatie van een lage beloning en hoge verwachtingen.

1. Ze verdiende niet veel maar nam de baan toch aan….
2. Deze jonge dame heeft groot gelijk!
3. Jongere mensen worden soms gewoon uitgebuit.
4. Goed dat ze dit gedaan heeft, het is namelijk een recht!
5. Chapeau! Gelijk heeft ze, goed gedaan!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven