Bijna iedereen doet het verkeerd: Zet je eieren niet in het deurvak van de koelkast!

eie 1jpg

Is het idee dat het speciale vakje in de deur van je koelkast de beste plek is om eieren te bewaren ook bij jou ingeburgerd?

Veel mensen delen die opvatting. Maar verrassend genoeg is dit niet de ideale locatie voor het behoud van de kwaliteit van eieren.

Door het regelmatig openen van de koelkastdeur ontstaan temperatuurschommelingen die de versheid van eieren kunnen aantasten.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, legt uit dat de voortdurende temperatuurwisselingen de houdbaarheid van eieren sterk kunnen verminderen. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te laten en ze achterin de koelkast te bewaren, waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

Door deze methode toe te passen, vermijd je temperatuurvariaties die de houdbaarheid van eieren kunnen beïnvloeden en bacteriegroei kunnen veroorzaken.

Ondanks dat je minder snel ziet hoeveel eieren je nog hebt, is het stabiel houden van de bewaartemperatuur belangrijker dan dat.

Vermijd de automatische gewoonte om eieren in de koelkastdeur te plaatsen na het winkelen en onthoud deze tips.

Een kleine verandering in de manier waarop je eieren bewaart, kan een groot verschil maken in de kwaliteit van je ontbijt, zodat je eieren zo vers mogelijk blijven.

1. Ik heb het altijd verkeerd gedaan.
2. Men neemt automatisch aan dat het daar hoort.
3. Het is hoog tijd dat ik dit patroon doorbreek.
4. Eerlijk gezegd, ik was me hier totaal niet van bewust.
5. Verbazingwekkend. Zo eenvoudig, maar ik heb er nooit aan gedacht!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven