S10 openhartig over meedoen aan het Songfestival: ‘Een plek waar veel gebeurt’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080345jpeg

Ook bekend Nederland heeft aandachtig het Songfestival gevolgd, een editie die een blijvende indruk heeft achtergelaten.

Zangeres S10 deelt eveneens haar ervaring van deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022, net zoals Joost Klein gedaan heeft.

Tijdens een interview voor de camera werd Stien gevraagd naar haar mening over de diskwalificatie van Joost Klein en of ze de gebeurtenissen in de gaten had gehouden.

“Ik vond het heel raar,” deelde de zangeres haar gevoelens voor de camera, en benadrukte dat het moeilijk voor haar is om hierover te praten gezien haar onwetendheid over de situatie.

Volgens Stien heeft ze tijdens haar eigen deelname aan het songfestival ervaren dat de druk voor de deelnemers buitengewoon hoog is.

‘Ik ben zelf ook een beetje tegen de lamp gelopen toen ik terugkwam’, vertelt Stien. Ze geeft aan dat er veel van je gevraagd wordt, maar gelukkig had ze steun van de mensen om haar heen.

Stien benadrukt dat deelnemers een goed en stevig vangnet nodig hebben.

Er gelden veel regels voor het muziekspektakel, regels waar deelnemers niet altijd even blij mee zijn, zo deelt Stien.

Stien werd regelmatig gefilmd, zelfs als ze daar geen behoefte aan had. Dit alles wordt belicht in de EO-documentaire over S10, genaamd ‘S10 – Dat het goed blijft gaan met mij’, die vanaf 22 mei te zien is op NPO Start.

De hele situatie rondom Joost klinkt haar niet vreemd in de oren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven